Mai multe limbi

joi, 28 iunie 2012

Respiratia yoghină

Respirazione yogicaRespiraţie yoghină este un fel de a respira natural, care ar trebui să avem toţi: copii au respiraţie yoghină şi respira corect la toate de ori fără să ştie. Ei au dreptul de respiraţie, atunci când plânge atunci când râd atunci când dorm, respiraţia lor este perfect adaptat la nevoile de organizare a acestora.

Aşa cum am cresc prelua elemente, cum ar fi stresul, anxietatea, teama care modifică ritmul de respiraţie, ceea ce face "nenatural".
Nu uita ca respiratia introduce nu numai oxigen avem nevoie pentru a transporta oxigen la toate celulele, dar nu ne intra Prana, sau energia vietii, care ne ajunge din interior, hraneste fiecare celula noastră şi în mandatul nostru nivel de sănătate şi wellness.



Cum respiraţie yoghină?
În general, am respira prin muschii pieptului (în special muşchii intercostali), precum şi datorită a diafragmei, un muschi care este important în abdomen şi care acţionează ca un separator între piept şi a organelor abdominale.
Respiraţie yoghină este format din trei faze conectate împreună printr-un singur act care constituie atât de armonios nostru de respiraţie naturală ideala:
  1. Respiratia abdominala (de asemenea, numit diafragmatica)
  2. respiraţie toracice (numite, de asemenea, mass-media)
  3. respiraţie claviculare (numite, de asemenea, mare)
Respirazione yogica Respiratia abdominala se datorează mişcarea diafragmei. În timpul inhalare diafragma se mişcă în jos prin apăsarea organele abdominale şi de a face extinde abdomenului şi în acelaşi timp, creează un spaţiu în plămâni, care este completat de aerul plin de oxigen în corpul nostru.
În timpul expiratie va avea mişcări inverse: diafragma se întoarce în sus, comprimarea de plamani si de ventilare a aerului încărcat cu dioxid de carbon.

Respiratia toracica se face prin miscarea muschilor din piept care se extinde peste piept. In timpul inspiratiei muschii ridica la coaste care se extinda spre exterior, creând un spaţiu care va fi completat de aer care intră în plămâni.
Cu expirarea a muschilor contractate de coaste mai mici comprima plămânii şi lăsa să iasă aerul.

Claviculare respiraţie este superficială, atunci când respiri în piept se extinde prin ridicarea uşor de clavicule, şi chiar şi atunci când expiraţi collarbones dvs. coborât din nou la ritmul de respiraţie.

Din cauza de stres , anxietate, nervozitate, practic folosi toate numai respiraţie toracică, şi vom folosi o mica parte din capacitatea de plămâni, diafragma rămâne blocată în jos şi muşchii pieptului este sobbarcano un loc de muncă super. Acest tip de respiraţie necorespunzătoare are un impact asupra organelor interne si a muschilor, de exemplu, poate fi din cauza indigestie, probleme intestinale (colita, constipatie, balonare ...), rele pentru ficat.
Apoi, dacă respiraţia nu curge bine în cavitatea claviculare avem dureri de spate, dureri de umăr, dureri de lombali, gat, sciatica.

Respirazione yogica
Tehnica
Respiraţie yoghină trebuie să se facă strict pe nas: când inspiraţi şi expiraţi doar prin nas.
Este o respiraţie liniştită şi profundă, nu ar trebui să fie practicat în spurts, nici forţat să practice trebuie să existe o mişcare val care porneşte de la abdomen şi apoi în piept şi de la apex.

Pentru a afla respiraţie yoghină ar trebui să stea jos, mai bine cu picioarele încrucişate pe podea, menţinându-vă spatele, gâtul şi capul în linie. Acesta începe încet respiraţie din cauza umflarea abdomenului, diafragma trebuie să se deplaseze în jos şi de piept pentru a fi completate, extinderea spre exterior. Când am trece plamani expirati usor, fara a forta, ar trebui să fie o mişcare armonioasă.

Expiraţia este faza cea mai importantă, deoarece ne permite de a elibera plamani de la biroul de dioxid de carbon şi să elibereze toxinele acumulate. Pentru a respira corect, trebuie să vă goli complet plamanii împinge piept interior şi contracta peretele abdominal dezumflarea complet abdomen, astfel încât tot aerul este expulzat.
Propunere de balansare a diferitelor faze de respiraţie uşor masaje organelor interne, aducându-le un avantaj valoros, sângele curge în mod corespunzător, organismul regenereaza si mai sus, relaxeaza mintea.

Pentru primele câteva ori pot fi utile pentru a pune mâinile în abdomen (buricului), pentru a verifica pe care le umflă în timpul inhalare şi expiraţie burtă ne contractului (în acest caz, putem ajuta prin împingerea cu mâinile uşor ). Apoi inspiri, mâna ta va creşte pe măsură ce se extinde abdomenului si expirand mâna ta va cădea în timp ce burta este gol.
În timpul respiraţiei grijă să nu să se mişte umerii săi, trebuie să fie extindă piept şi umeri pentru a muta în sus.

La început ai nevoie pentru a face yoga de respiraţie conştient, pentru că ne simţim ca fiind "natural" să fie utilizat pentru scurtarea noastră de zi cu zi de respiraţie. Doar începe cu un cuplu de minute pe zi şi apoi, treptat, îţi dai seama că aceasta va deveni un proces automat şi respira în mod corespunzător pe tot parcursul zilei.


Efectele de respiraţie yoga
Respiraţie yoghină este bun pentru toată lumea! Respiratia corecta vă reîncărcaţi bateriile la orice ora din zi si acest lucru poate fi o resursă valoroasă pentru a atrage pe când rutina preia şi ne face de stres furios, se stinge.

Excelentă pentru sport, în special pentru sportivi, si alergatori, înotători, ciclişti şi esenţiale pentru cei care practica scufundări. Respiraţie yoghină vă permite să controlaţi efort fizic şi să îndure mult mai uşor eforturile prelungite.

Când vom avea scurtează agitate mintea şi respiraţia sunt mult mai predispuse la gandurile negative, să ne facă să zboare într-o furie şi disperare. Ritmul de gândire este, de fapt, strâns legată de cea de respiraţie: persoană este de respiraţie repede mental agitat.

De a învăţa să respirăm corect, se poate elibera mintea de gânduri inutile care ne distrag atentia si sa se ​​concentreze pe ceea ce facem în prezent. Minte calmă ne face să ne gândim mai bine, să ne facă să pozitiv şi proactiv. Practicat de peste timp, ne permite să evalueze obiectiv ceea ce se întâmplă, fără flux constant de gânduri pe care le avem, la orice ora din zi nu am interpreta greşit evenimente, cuvintele şi acţiunile de cei cu care avem contact.
Dacă vă aflaţi fiind într-un moment stresant aduce atentia la respiratie: veţi găsi că acesta va fi scurt şi blocat. În acest caz, cred că apoi înapoi la exerciţiile de respiraţie şi de yoga pentru a aduce uşor înapoi, acest lucru se va calma imediat şi veţi reveni claritatea ai crezut ca ai pierdut.

Evident, practica yoga de respiraţie şi yoga , în general, nu are rezultate imediate: trebuie să fi practicat pentru câteva luni pentru a obţine primele beneficii, dar lucru care va fi de folos este ca invata sa se ​​descurce mai bine cu mai multa obiectivitate şi toate lucruri se intampla pentru a vă în timpul zilei, deoarece are o vedere complet diferit. Nu funcţionează întotdeauna, mintea este atât de puternic încât să ia de multe ori peste de control şi cu gândurile lui înşelătoare, dar cel mai important lucru este de a şti cum să trăiască împreună fără a fi copleşit.

"Cu respiraţia yoghină, corpul devine puternic şi sănătos, grăsime de prisos dispare, fata devine luminos, ochi stralucitoare, un farmec provine din întreaga persoană. Digestia se realizează cu uşurinţă. Întreg corpul este purificat şi mintea devine calm, ascultător. Practica constantă aduce fericire şi pace. "
Swami Sivananda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu